Klanktuin workshop 22 augustus 2020, van 10:00 tot 13.00 uur
bij Aardewerk de Stagge te Kotten
Tussen Weerstand en Vrijheid

Zou je graag vrijer willen zingen? Laat je dan inspireren door de natuur en leer onder begeleiding van zangpedagoge Ivette van Laar op unieke wijze meer uit je klank te halen!

Waarom zingen in de natuur?

Zingen doe je met je hele lichaam. Je klank reageert op invloeden van zowel buitenaf als binnenuit. De natuur is één grote verzameling aan indrukken van kleuren, geuren, smaken, vormen, structuren en geluiden. Alles wat je ziet, hoort, ruikt, voelt of beleeft doet wat met jou en daarmee met je klank.

Op het moment dat je in dialoog treedt tussen je eigen lichaam, dat wat de natuur in je oproept en je klank, zul je nieuwe wegen ontdekken naar meer vrijheid in het zingen.

 
Wat kun je verwachten?

Het prachtige terrein van Aarde-Werk de Stegge biedt een inspirerende omgeving, waar je volop en vrij kunt experimenteren met jouw klank. Ivette geeft de workshops op een verrassende en verdiepende manier vorm. Zij zoekt in haar dagelijks leven naar inspiratie in de natuur, heeft dit met het zingen verbonden en past dit toe bij het lesgeven, vanuit de Lichtenberger Methode. 

We gaan met een groepje van maximaal 4 mensen aan de slag. Er wordt zowel gezamenlijk als individueel gewerkt. Voornamelijk aan klank en de ontwikkeling hiervan. Je zult vooral leren en ervaren door te doen. Daarbij maakt het niet uit hoeveel ervaring je hebt met zingen. 

We zijn voornamelijk buiten, maar afhankelijk van het weer kunnen we ook gebruik maken van een aangename binnenruimte. Kleding waarin je makkelijk beweegt, passend bij het weer en schoenen die ook vies mogen worden, wordt aangeraden.

 

Ivette van Laar is een eigenzinnige zangeres en zangpedagoge die de verbinding tussen klank, mens en aarde als wezenlijk ervaart. Ze studeerde zang aan de conservatoria van Enschede en Arnhem en volgde de opleiding aan het Lichtenberger-Institut te Duitsland om erkend Lichtenberger zangpedagoge te kunnen worden. Ze heeft een bloeiende les èn concertpraktijk.

Voor meer informatie zie: www.klanktuin.nl

 

Datum: Zaterdag 22 augustus van 10:00 - 13:00 uur

 

Plaats: Aardewerk de Stegge te Kotten

Kosten : € 77,50

De workshop is inclusief een rondleiding over het terrein en een biologisch-vegetarische lunch, deels uit eigen tuin.


Opgave via het inschrijfformulier van Aarde-Werk de Stegge: inschrijfformulier .

Geef eventuele dieetwensen ook graag door op het formulier.