top of page

Barokensemble il Presente

De musici van barokensemble “il Presente” zijn allen barokspecialisten op niveau, die hun sporen verdiend hebben in binnen- en buitenland.

Het ensemble bestaat in de basis uit Ivette van Laar, sopraan en Pauline Schenck, klavecimbel / virginaal.

Bij een aantal programma's speelt ook Inja Botden, barokcello.

De musici staan garant voor een levendig spel, authentieke uitvoeringspraktijk en een aansprekende programmatoelichting tijdens het concert.
 

Hun eerste samenwerking was tijdens het Reinckenfestival 2010.

De afgelopen jaren brachten ze diverse programma's, waaronder:

Groei en bloei

Fleurig, geurig, fris en bloeiend programma rondom de levende en vergankelijke natuur, waarin jasmijn, trotse lelies, prachtige rozen en bescheiden viooltjes de hoofdrol spelen, maar de liefde natuurlijk ook niet ontbreekt....

Liederen van componisten als Handel, Monteverdi en Scarlatti nemen u mee naar lommerijke bosjes en weelderige schaduwen. En misschien is het leven zelf wel als een bloem….

 

"Zachte Ketenen".De gespeelde werken zijn van de grote barokcomponisten: Vivaldi, Locatelli, Pepusch, Bach en Handel. Rode draad in het programma is 'het eeuwig gedoe tussen de seksen'. In een aantal cantates bezingen we de liefde in al zijn aspecten: van speels en luchtig tot razend virtuoos. Maar vooral toch uiteindelijk: eeuwig boeiend!

17e eeuws Kerstprogramma

Bij Kerst hoort muziek! Maar welke?

Barokensemble Il Presente is op zoek gegaan naar de mooiste 17e eeuwse kerstmelodieën uit Italië, Duitsland en Engeland.  Composities van misschien minder bekende componisten zoals Lawes, Böddecker en Leonarda. Kerstmis in de 17e eeuw biedt ruimte voor een groot scala aan emoties: innig, droevig, teer, maar ook trots, speels en uitgelaten blij. Een  kleurrijk kerstprogramma met een mooie intieme sfeer.

 

Sopraan Ivette van Laar ráákt met haar spontane voordracht. En de gespecialiseerde barokmusici Inja Botden (barokcello en cello piccolo) en Pauline Schenck (klavecimbel) brengen de muziek vol passie tot leven.

 

Vol vreugde brengt Il Presente dit verrassende kerstrepertoire ten gehore: het blijken echte kleine muzikale pareltjes!

foto duo il presente voortvarend 1700 pixels.jpg
il Presente Pauline Ivette Inja.jpg
Christmas Carolil Presente
00:00 / 02:13
bottom of page