Barokensemble il Presente

De musici van barokensemble “il Presente” zijn allen barokspecialisten op niveau, die hun sporen verdiend hebben in binnen- en buitenland.

Het ensemble bestaat uit Ivette van Laar, sopraan, Inja Botden, barokcello, en Pauline Schenck, klavecimbel en bij een aantal programma's ook Gerdien Romeijn, traverso.

De musici staan garant voor een levendig spel, authentieke uitvoeringspraktijk en een aansprekende programmatoelichting tijdens het concert.
 

Hun eerste samenwerking was tijdens het Reinckenfestival 2010.

De afgelopen jaren brachten ze diverse programma's, waaronder:

 

"Zachte Ketenen".
De gespeelde werken zijn van de grote barokcomponisten: Vivaldi, Locatelli, Pepusch, Bach en Handel. Rode draad in het programma is 'het eeuwig gedoe tussen de seksen'. In een aantal cantates bezingen we de liefde in al zijn aspecten: van speels en luchtig tot razend virtuoos. Maar vooral toch uiteindelijk: eeuwig boeiend!

Groei en bloei

Fleurig, geurig, fris en bloeiend programma rondom de levende en vergankelijke natuur waarbij de liefde natuurlijk ook niet ontbreekt.... Met muziek van o.a. Frescobaldi, Caccini, Händel, Mancini, Heinichen en Scarlatti.

17e eeuws Kerstprogramma

Bij Kerst hoort muziek! Maar welke?

Barokensemble Il Presente is op zoek gegaan naar de mooiste 17e eeuwse kerstmelodieën uit Italië, Duitsland en Engeland.  Composities van misschien minder bekende componisten zoals Lawes, Böddecker en Leonarda. Kerstmis in de 17e eeuw biedt ruimte voor een groot scala aan emoties: innig, droevig, teer, maar ook trots, speels en uitgelaten blij. Een  kleurrijk kerstprogramma met een mooie intieme sfeer.

 

Sopraan Ivette van Laar ráákt met haar spontane voordracht. En de gespecialiseerde barokmusici Inja Botden (barokcello en cello piccolo) en Pauline Schenck (klavecimbel) brengen de muziek vol passie tot leven.

 

Vol vreugde brengt Il Presente dit verrassende kerstrepertoire ten gehore: het blijken echte kleine muzikale pareltjes!

il Presente Pauline Ivette Inja.jpg
Christmas Carolil Presente
00:00 / 02:13